Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Σκακιστικός Κύκλος Ιλίου στο κέντρο της Γης

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Σκακιστικού Κύκλου Ιλίου μικροί και μεγάλοι αθλητές, γονείς και παράγοντες της ομάδας μας παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ταξίδι στο Κέντρο της Γης" στο πάρκο Τρίτση. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Οργάνωση Γη" η οποία έχει ιδρυθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής κοινωνικής νοημοσύνης.

  Στόχοι αυτού του πολύ επιμορφωτικού προγράμματος είναι :

  • να μεταδώσει απλές και αισιόδοξες έννοιες και νέους τρόπους δόμησης της καθημερινής  μας ζωής.
  • να διαμορφώσει έναν διαφορετικό τρόπο κοινωνικής αντίληψης και συμπεριφοράς.

Το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά και σε ενήλικους που αποζητούν την κοινωνική τους επαγρύπνηση. Το "Ταξίδι στο Κέντρο της Γης" περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες όπως πορείες και στάσεις σε ειδικά επιλεγμένους χώρους, στεγασμένους αλλά και στην ύπαιθρο. Μερικά από τα εκθέματά του είναι: έντομα και ασπόνδυλα, άλογα, πύργος, βιολογικός λαχανόκηπος και προσομοίωση άγριου οικοσυστήματος.


   Μετά το τέλος της παρακολούθησης, τα μέλη του συλλόγου απόλαυσαν τις ομορφιές του πάρκου, ενώ δεν έλειψαν και οι σκακιστικές αναμετρήσεις.    

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η συμμετοχή μας σε περισσότερες δραστηριότητες εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή στο παρακάτω slideshow:

Δεν υπάρχουν σχόλια: